Binaların ısı yalıtım sistemlerini ve dış görünüşünü değiştirin.

Dış cephe mantolama ve boya uygulamalarında kaliteli, dayanıklı ve zamanında işçilik hizmetleri sunulmaktadır. Binaların ısı yalıtım sistemlerini ve dış görünüşünü değiştirin. İnşaat sektöründe müteahhit ve taşeron olarak hizmet veren firmaları bulabilirsiniz. Dış cephe mantolama uygulamaları yıllar önce Avrupa ülkelerinde standartlara uygun hale getirilmiş ve enerji tasarrufu amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.

Dış Cephe Mantolama & Dış Cephe Boya

Ülkemize gecikmeli olarak gelen bu tasarruf sistemi sayesinde yurt dışından enerji alan, enerji satan ülke konumuna geldik. Dünyadaki kaynakların hızla tüketildiği düşünüldüğünde, tasarruf tedbirlerinin daha fazla ertelenmemesi gerektiği açıkça görülmektedir. Binalarda ısıtma ve soğutma amacıyla kullandığımız kombi, kalorifer, klima ve benzeri cihazların tükettiği enerji, dış cephe mantolama uygulamaları ile %50 oranında azaltılabilmektedir. Binaların temelleri ve çatıları mantolanırsa bu oran %60'a kadar çıkacaktır. Böyle önemli bir tasarrufun sadece kendi bütçemize değil ülke ekonomisine de katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. Binalarda ısı kayıpları kolon ve kirişlerden kaynaklanmaktadır.

İç duvarlarda yapılacak mantolama tatbikatları asla sonsuz ömürlü olamayacaktır.

Dış cephede tüm bina duvarları kaplandıktan sonra mantolama sisteminde tatmin edici sonuçlar alınamamaktadır. Sistemin ana prensibi yapının dışarıdan ısı yalıtım levhaları ile kaplanması ve boşluk olmamasıdır. Kolonlar, kirişler, duvarlar, pencere ortaları ve çıkmalar bir bütün olarak kılıflanmalı ve tüm yapı korunmalıdır. Dış cephe kaplama sistemi ile kaplanan bir bina bir daha korozyon sorunu yaşamaz; Yaşın sabit kalacağını ve mantolama uygulamalarının bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmamalıyız. Binalarda mantolama uygulaması ısıtma için kullanılan enerjiden tasarruf sağlar, gaz, kurum ve toz emisyonlarını azaltır ve çevreye doğrudan fayda sağlar. Duvar, ısı köprüleri, zemin ve tavan yüzey sıcaklıkları, bina kabuğunun yanı sıra iç konfor üzerinde de önemli etkilere sahiptir. Yeterli yalıtım yaşam kalitesine katkı sağlar ve yapı dokusunun korunmasına yardımcı olur.

Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılmalıdır?

Teknik verilere uygun ve uygun olmayan çok çeşitli ürünler bulmak mümkündür. Mantolama uygulamasından maksimum fayda sağlamak için ürün kalitesi; Üstün teknik değerlere sahip malzemenin yanı sıra uygulama hassas olmalıdır. Ürün ve uygulamanın birleştirilmesi sonucunda mantolama tam performans ile çalışacak ve sizler için rahat ve sağlıklı bir alan yaratacaktır. Ülkemizde dış cephe yalıtımı ile enerji tasarrufunu yaygınlaştırmak amacıyla TSE Bayındırlık Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarla; TS825 "Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği" standardı Nisan 1998'de revize edilmiş ve Haziran 2000'den sonra yapılacak yeni binalarda zorunlu hale getirilmiştir. Mantolama gerekliliği belediyelerin ilgili birimleri ve yapı denetim firmaları tarafından denetlenmektedir.

Söve Uygulamaları

Söve, kısaca pencere ve kapı kenarlarına uygulanan dekoratif profillere verilen isimdir.

Halk arasında dekoratif bina süsleme elemanlarına;

  • Kat Silmesi
  • Saçak Silmesi
  • Çatı silmesi
  • Denizlik profili
  • Köşe profili
  • Kolon, sütun
  • Harpuşta, payanda
  • kilit taşı v.b.) verilen genel ad olarak da bilinmektedir.

Geçmişten bugüne birçok malzemeden söve imalatı yapılmıştır.

Tasarıma göre tercih edilen;

  • Ahşap söve
  • Taş söve
  • Mermer söve
  • Beton söve (prekast)
  • PVC söve, alçı söve kullanımıdır.

Firma iletişim bilgileri bu alana yazılacaktır.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski